Tidligere denne måneden ble Sirdal kommune sertifisert som Trafikksikker kommune som er en godkjenningsordning i regi av Trygg Trafikk. 

Kriteriene i denne ordningen tar utgangspunkt i lover og forskrifter som kommunen er pålagt å følge, og som bidrar til en systematisering av trafikksikkerhetsarbeid.

Ifølge Trygg Trafikk er Trafikksikker kommune et kvalitetsstempel som viser at kommunen jobber systematisk, helhetlig og har gode rutiner og planer for sitt trafikksikkerhetsarbeid. Som trafikksikker kommune har Sirdal kommune et spesielt ansvar for å ivareta trafikksikkerheten for innbyggere, besøkende og næringsdrivende i kommunen.

At Sirdal nå har fått denne godkjenningen betyr ikke at det ikke lenger kan forekomme ulykker, men det viser at kommunen jobber systematisk for å forebygge uønskede hendelser. De forskjellige enhetene og avdelingene i Sirdal kommune har jobbet bra på tvers for å komme i mål med å få godkjenningen på plass.

Enhetsleder for teknisk drift, Frank Haughom, meddeler at kommunen nå kan kalle seg trafikksikker helt frem til 2027. Etter dette må kommunen igjennom en resertifisering for å beholde statusen. Denne resertifiseringen gjøres hvert tredje år.