En viktig del av det å drive både BUA og frivilligsentralen er å søke om eksterne midler til forskjellige tiltak. Tre søknader har derfor blitt sendt til henholdsvis Agder fylkeskommune, Gjensidigestiftelsen og BUFDIR. Alle tre søknader ble godkjent og vi har nå fått tildelt totalt 561.000 kroner til diverse tiltak, forteller Alf Sveinung. 

Om hva konkret disse midlene skal brukes til svarer Haughom følgende: 

– Kriteriene for tilskuddet på 100.000 kroner som Agder Fylkeskommune har gitt oss sier at dette er midler som kan brukes på utstyr til BUA. Gjensidigestiftelsen som har bidratt med 180.000 kroner har et mer todelt kriterium der ca. halvparten av midlene skal gå til utstyr, mens den andre halvparten skal brukes til å organisere forskjellige aktiviteter, samt lønn til aktivitører/ungdommer. 

Midlene nevnt over er penger som Haughom i utgangspunktet må bruke inneværende år. De 281.000 kronene som BUFDIR bidrar med blir derimot fordelt gjennom tre år. Også dette tilskuddet har et todelt kriterium. 

– Midlene her skal brukes på to prosjekter. Der det ene går på innkjøp av aktivitetsutstyr, mens det andre prosjektet har med åpen hall og åpne møteplasser å gjøre. Her er planen at når høsten og vinteren kommer, skal det kunne arrangeres diverse gratis lavterskeltilbud i idrettshallen, rett og slett å legge til rette for diverse fritidsaktiviteter for barn og unge. Det vil være naturlig å se dette i sammenheng med den kommunale fritidsklubben, meddeler Alf Sveinung. 

Nå som sommeren for alvor nærmer seg så vil Haughom også komme med en sterk oppfordring til publikum. 

– I løpet av kort tid vil vi få på plass mye spennende sommerutstyr som publikum kan få lånt. Anbefaler alle om å følge BUA Sirdal på Facebook for hyppige oppdateringer.  

MYE Å VELGE I: BUA har allerede en del utstyr som passer godt til årstiden, og snart kommer det enda mer.