Møtet startet med en felles samling i formannskapssalen der ordfører Jonny Liland ønsket velkommen og nevnte samtidig hvor viktig det er at kommunen har en god dialog med fylket. De fremmøtte ble så informert om hva som skjer her i kommunen og hva den politiske ledelse fremover ser på som fornuftig å jobbe videre med. 


Ordfører Liland kunne i denne forbindelse blant annet formidle at sirdal har vekst i folketall og at man har en meget god sysselsettingsgrad, faktisk på hele 84,7 prosent. Noe som igjen betyr at kommunen derfor har lite arbeidsledighet. 
Liland poengterte at det også er veldig få unge uføre i kommunen, noe som blant annet skyldes at det er bedrifter i Sirdal som er veldig flinke på individuell tilrettelegging.

En av flere andre ting som ordfører informerte om var også arbeidet som foregår med å få kraftvitensenteret på plass – sammen med et nytt treningssenter. Det var en meget flott presentasjon som ordfører og varaordfører Isak Liland hadde av hvordan man ser for seg at kraftvitensenteret kan bli seende ut. Dette vil helt klart bli et signalbygg for hele Sirdal kommune den dagen det står ferdig. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Fylkesordfører Arne Thomassen sa blant annet i sin presentasjon at han synes det blir gjort en veldig god jobb her i kommunen, at vi har mye å være stolte av og at han er imponert over Sirdal. Thomassen sa også at samarbeidet som fylket har med Sirdal betyr enormt mye og at han som fylkesordfører skal jobbe videre med at man fortsatt kan ha mulighet for å samarbeide om diverse prosjekter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Etter samlingen i formannskapssalen var det så klart for lunsj på Sirdalsvannet hotell før turen gikk videre til Sira-Kvina Arena for en omvisning i regi av daglig leder i idrettslaget Thomas Åbø. Både Åbø og ordfører Liland fortalte fylket om samarbeidet mellom kommunen og idrettslaget som i veldig korte trekk går ut på at kommunen eier hallen, mens idrettslaget står for den daglige driften. Åbø kunne også fortelle at det har vært masse utleie til forskjellige idrettslag fra fjern og nær etter at hallen åpnet i fjor, og leietakerne har så langt vært storfornøyde med fasilitetene. Fylket lot seg også imponere av at hallen står helt åpent hver eneste dag til bruk for de som måtte ønske det – og det helt gratis. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter besøket i Sira-Kvina arena ble det så et kort stopp på Øyghedlar elevheim hvor kjøkkensjef Kai Lund informerte om den daglige driften og om behovet for at kjøkkenfasilitetene blant annet nå skal bli oppgradert. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste stopp ble så Gamle Finså Kraftverkmuseum. Arnt Ole Åmlid og Monika Åsemoen Åmlid fikk i fjor som kjent Agder fylkeskommunes fylkeskulturpris for deres arbeid med gjenoppbygging og restaurering av kraftverksmuseet.