Det har de siste ukene vært stor aktivitet ved elvebredden i nærheten av kulturhuset da det nærmest har blitt jobbet dag og natt med å få klargjort ferdigstillelsen av det nye badeparkanlegget på Tondstad, og i dag var det endelig klart for en stortstilt åpning. 

Over 100 personer, både små og store, hadde møtt opp der vi nesten kan garantere at samtlige fremmøtte var veldig spente og klare for å ta det nye anlegget i bruk. 

 

 

glenn oliver
Glenn Oliver Josdal informerer

Anlegget skal være trygt å bruke for alle - sikkerhet er viktig

I forkant av ordørerens åpningstale informerte leder for oppvekst og levekår, Glenn Oliver Josdal grundig om sikkerhetsrutinene for anlegget. Ettersom badeanlegget kan brukes av alle, så godt som hele tiden, så er det derfor viktig at publikum forholder seg til de sikkerhetsreglene som gjelder. Det er satt opp skilt rett i nærheten av anlegget som informerer om disse og vi oppfordrer alle som skal bruke anlegget fremover om å sette seg godt inn i reglene før de tar anlegget i bruk. 

IMG_2581
Ordfører med sin åpningstale

Ordføreren berømmet samarbeidet mellom kommunen og private aktører

Det var en stolt ordfører som stod for åpningen av badeparken. Jonny Liland sa blant annet at dette er et tilbud som han håper kommer til å bli populært blant både fastboende og også tilreisende som ønsker å besøke Tonstad og Sirdal nå utover sommeren. Etter responsen å bedømme fra publikum da anlegget ble åpnet så kan man nok trygt si at ordøreren har meget rett i sine antakelser her. 

Ordfører Liland berømmet også det gode samarbeidet som har vært mellom kommunen og private aktører for å få dette anlegget på plass og ikke minst klart til åpningen i dag. Blant annet har Tonstad IL lagt ned en stor dugnadsinnsats for å få badeparkelementene på plass. Br. Thorkildsen som har stått for grunn- og gravearbeidene har også lagt ned en god innsats for å rekke tidsfristen i dag. 

IMG_2584
Jonny Liland har nettopp lagt på svøm

Ordføreren gikk i vannet!

Ordføreren var sporty nok til å også teste ut anlegget, så etter at finskjorte og dressbukse var byttet ut med badebukse så la Liland på svøm ut til anlegget. 
Planen var nok i utgangspunktet bra, men utførelsen da ordfører ble "katapultert" ut i vannet fra det ene elementet var nok kanskje litt så som så. Det hadde nok fungert noe bedre om noen av de skulelystne fra strandkanten med litt mer kilo på kroppen hadde hoppet ned på elementet som skulle gi ordføreren det puffet han trengte for å komme noe høyere opp i lufta. 

IMG_2606
Denne karen synes badeparken var helt topp!

Lek, moro og iskrem

Etter at ordføreren hadde prøvd badeparken var det så klart for de fremmøtte å teste det ut, og det tok ikke mange sekundene før de aller fleste badeklare barn og unge la på svøm ut mot anlegget. Skal man dømme etter responsen så blir nok dette et voldsomt populært fritidstilbud utover sommeren og det spørs om det ikke er mange barn og unge her i Sirdal som nå fremover kommer til å veksle mellom å spille fotball på idrettsanlegget for så å ta seg noen forfriskende bad i anlegget.

Tonstadbadet med hjelp av sommervikarer hadde også en stri tørn med å dele ut gratis is og slush under åpningen, noe som ble satt pris på av alle på stranda.